2104644243 Ολύμπου 54, Σαλαμινα methodiko2012.edu@gmail.com
Facebook
banner image

Μ Ε Θ Ο Δ Ι Κ Ο
Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛΣτο φροντιστήριο μας

| Θεσμοί

 

ΤΕΣΤ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΣΤ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
"ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ"

Το μαθησιακό τεστ βασίζεται στη θεωρία του αναπτυξιακού ψυχολόγου Howard Gardner και οι μαθησιακοί τύποι που αναλύει είναι οι εξής:
1. Γλωσσικός τύπος
2. Μαθηματικός / Λογικός τύπος
3. Ενδοπροσωπικός τύπος
4. Διαπροσωπικός τύπος
5. Οπτικός/ Χωρικός τύπος
6. Μουσικός τύπος
7. Κιναισθητικός τύπος


***Tο τεστ κοστίζει 25€, για τους μαθητές του φροντιστηρίου είναι δωρεάν!
Ρωτήστε μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

 


 


Κατανοώντας σε ποιον τέτοιο τύπο ανήκει κάθε μαθητής

μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα  στις σχολικές υποχρεώσεις, αφομοιώνοντας στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις που του παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το μαθησιακό προφίλ αποτελεί μια έννοια πολυδιάστατη που σχετίζεται με τις γνωστικές διαδικασίες, την προσωπικότητα, το κοινωνικό πλαίσιο και βέβαια τις φυσιολογικές παραμέτρους που συνθέτουν το ιδιαίτερο «παζλ» της διαδικασίας της μάθησης. Με άλλα λόγια πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο κάθε μαθητής δέχεται, οργανώνει, επεξεργάζεται και αφομοιώνει τις πληροφορίες. 

Γνώμονας του Μεθοδικού είναι το γεγονός πως κάθε μαθητής είναι μοναδικός και θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζει το μαθησιακό του προφίλ διότι του προσφέρει αυτογνωσία και κάνει την μελέτη του πιο ευχάριστη και αποτελεσματική! "

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Κριτήρια Αξιολόγησης

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, διενεργούνται αρκετά κριτήρια αξιολόγησης από τους μαθητές μας , με στόχο να αντιληφθούν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους και να διαχειριστούν το χρόνο, έτσι ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο σχολείο.

 

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ

 

Προσομοιώσεις για όλα τα μαθήματα

Οι μαθητές εξετάζονται σε κριτήριο αξιολόγησης 3ωρης διάρκειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου και της φιλοσοφίας των καθηγητών του σχολείου, ακολουθώντας την τυπολογία των θεμάτων.

Σκοπός η εξοικείωση των μαθητών ώστε να μην αιφνιδιάζονται από τεχνικές ερωτήσεις και η σωστή διαχείρηση του χρόνου, εφόσον κατά την διάρκεια των σχολικών διαγωνισμάτων ουδέποτε καλούνται να διαχειριστούν μια τέτοια μορφή εξέτασης.

Η καθιέρωση της συνεξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας όχι μόνο στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο και στις Πανελλήνιες εξετάσεις καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη τη συστηματική προετοιμασία των μαθητών ώστε να είναι σε θέση να κατανοούν, να επεξεργάζονται και να συντάσσουν δικά τους κείμενα και τελικά να δουλεύουν Μεθοδικά προς την κατάκτηση των ονείρων τους...

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Πρόγραμμα σπουδών
Ε μ ε ί ς


Προσέγγιση σε ένα καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας με προσέγγιση την ατομικότητα του κάθε παιδιού, αποδοτικότερο και πιο ευχάριστο.
Όλη η προσπάθεια που γίνεται στο Μεθοδικό έχει στόχο  την πληρέστερη προετοιμασία των μαθητών, ώστε να γράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Αλλά και την απόκτηση μεταγνωστικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών, απαραίτητες για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας και μετά τις εξετάσεις.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

Προετοιμάζομαι έγκαιρα

Οι Εξετάσεις είναι ένας αγώνας που απαιτεί έγκαιρη και σωστή προετοιμασία. Όσο νωρίτερα και όσο περισσότερο προπονείται κανείς τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει.

Η σωστή στρατηγική για μαθητές που δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στο Γυμνάσιο είναι να δουλέψουν συστηματικά στην Α΄ Λυκείου, η οποία είναι αναντίρρητα η πιο σημαντική τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε όλα τα βασικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Νέα και Αρχαία Ελληνικά, θεμελιώνονται και αναπτύσσονται οι απαραίτητες γνώσεις για τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που συναντούν από το Γυμνάσιο δυσκολίες και κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξή τους και στις τάξεις του Γυμνασίου ώστε να διαμορφώσουν την υποδομή που χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές που δίνουν προτεραιότητα στα σχολικά μαθήματα και προετοιμάζονται κατάλληλα από νωρίς, είναι εκείνοι που συνεχίζουν απρόσκοπτα στις επόμενες τάξεις και υπερέχουν στις τελικές Εξετάσεις.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Σύμβουλος

Στο φροντιστήριο Μεθοδικό, ένας Σύμβουλος είναι πάντα διαθέσιμος για να λύσει θέματα που απασχολούν μαθητές και γονείς όπως ενδεικτικά, η διαχείριση μαθησιακών δυσκολίών, χρόνου, άγχους και γενικά βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία μαζί τους.