Γίνε ένας από τους επιτυχόντες μαθητές μας!

Logo3
a

Είσοδος μελών

Βιογραφικό

Καλομοίρα Μαυρονάσου

Μέσα από μία πορεία 20 εκπαιδευτικών χρόνων από την πλευρά του διδάσκοντος έχω τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας όλα αυτά με τα οποία έχω ασχοληθεί μέχρι σήμερα και διατηρώ τον εκπαιδευτικό οργανισμό Μεθοδικό στο κέντρο του υπέροχου νησιού μας στη Σαλαμίνα.

Είμαι χημικός εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη βιοχημεία. Έπειτα από τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πατρών η αγάπη μου για την εκπαίδευση με οδήγησε να δώσω εξετάσεις στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2005 για τη θέση της καθηγήτριας όπου και ήμουν επιτυχούσα, όχι όμως διοριστέα γι αυτό και συνέχισα την εκπαιδευτική μου πορεία στο να διδάσκω ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα. Στη πορεία αυτή μελέτησα παιδαγωγικά θέματα καθώς και ασχολήθηκα με την ειδική διδακτική των θετικών μαθημάτων και την γενική διδακτική των μαθημάτων βάση της ηλικίας των μαθητών και έμαθα όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπου καθιστούν τη διδασκαλία ικανή να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ενός μαθητή.    

Έχω διδάξει στα σχολεία της Σαλαμίνας από τη φροντιστηριακή πλευρά, συγκεκριμένα έχω συμμετάσχει στην ενισχυτική διδασκαλία και στο κοινωνικό φροντιστήριο, όπου είδα την ανάγκη των μαθητών να μάθουν και η αξία της προσφοράς μου έδωσε το κίνητρο να θέλω να ΄΄μάθω΄΄ όσα περισσότερα γίνεται για να μπορώ να βοηθήσω πραγματικά και ουσιαστικά το κάθε παιδί ως ξεχωριστή προσωπικότητα, έτσι δε θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τις μαθησιακές δυσκολίες και τα χαρισματικά παιδιά. Τέλος παρακολούθησα εξ αποστάσεως εκπαίδευση του προγράμματος “Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων” του πανεπιστημίου Αθηνών, ένα πρόγραμμα που θέτει όρια και πραγματώνεται τι είναι καλό για τα παιδιά σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Η ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση και οργάνωση του φροντιστηρίου Μεθοδικό με οδήγησε στο να παρακολουθήσω εξ αποστάσεως προγράμματα του πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεκριμένα: business coaching και advanced business management.

Τέλος η ενασχόληση μου με τον επαγγελματικό προσανατολισμό είναι μία από τις δραστηριότητές μου στο Μεθοδικό όπου με τα κατάλληλα εργαλεία και έπειτα από διεξοδικές συζητήσεις με γονείς και μαθητές καθοδηγώ τους μαθητές μας για την καλύτερη γι αυτούς συμπλήρωση του μηχανογραφικού.