Γίνε ένας από τους επιτυχόντες μαθητές μας!

Logo3
a

Είσοδος μελών

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΤΕΣΤ

Jun 17, 2024 | Blog

Με αφορμή το παρακάτω άρθρο θέλουμε να τοποθετηθούμε για την ύπαρξη των μαθησιακών τύπων.

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ στοχεύουμε στην ανάπτυξη όλων των μαθησιακών τύπων, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και τη μεταδοτική μας ικανότητα στη διδασκαλία, η οποία αποκτήθηκε μετά από χρόνια βιωματικής εμπειρίας.

Αρχικά ξεκινάμε παρακολουθώντας πώς μαθαίνει ο μαθητής μας, ποια αίσθηση χρησιμοποιεί έως σήμερα και του είναι οικεία. Αυτό το πετυχαίνουμε με κατάλληλα τεστ που απευθύνονται στην κάθε ηλικία των μαθητών μας. Έπειτα με βιωματικούς τρόπους φροντίζουμε ο μαθητής να αναπτύξει όσον το δυνατόν περισσότερους μαθησιακούς τύπους. Κάποιοι μαθητές έχουν ήδη ανεπτυγμένους όλους τους μαθησιακούς τύπους, γι’ αυτό και προσπαθούμε να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον τους χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους. Σύμφωνα με έρευνες όσες πιο πολλές αισθήσεις χρησιμοποιεί κάποιος τόσο πιο εύκολα μαθαίνει.

Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε ότι δεν έχει σημασία το μέσο που χρησιμοποιείς αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιείς και σίγουρα καμιά κατηγοριοποίηση των μαθητών και γενικά των ανθρώπων δε βοηθάει. Βέλτιστα προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο δυνατόν και την εξέλιξή μας.

 

https://a8inea.com/mathisiaki-typi-to-pio-syntomo-epistimoniko-anekdoto/