Γίνε ένας από τους επιτυχόντες μαθητές μας!

Logo3
a

Είσοδος μελών

Εγώ στην ηλικία σου….

Jun 10, 2024 | Blog

«Εγώ στην ηλικία σου δούλευα, γιατί έπρεπε να βοηθήσω την οικογένεια μου, εσένα δεν σου λείπει τίποτα»

Είναι γεγονός πως πριν δεκαετίες τα παιδιά κυρίως στην εφηβεία δούλευαν για να βοηθήσουν οικονομικά τους γονείς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τελειώσουν το σχολείο και να αφήσουν πίσω τους ανεκπλήρωτα όνειρα.

Μα τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν και πλέον τα παιδιά ολοκληρώνουν το σχολείο, μπαίνουν σε πανεπιστήμια, κολλέγια, ΙΕΚ, κάνουν μεταπτυχιακά και αλλά πολλά.

Η εργασία προφανώς και καταλαμβάνει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας και είναι το πλαίσιο από το οποίο βιοποριζόμαστε, αλλά ένα παιδί χρειάζεται να ζήσει την εποχή στην οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώνει.

Η σύγκριση «Κοίτα τι έκανα εγώ τότε» γεμίζει το παιδί αμφιβολίες, αν όντως πράττει καλά ή πρέπει να κάνει αυτό/αυτά που έκαναν οι γονείς στην ηλικία του. Καταπιέζονται να αποδείξουν ότι μοιάζουν με τους γονείς και απορρίπτουν ενδόμυχα αυτό που είναι πραγματικά!

Οι εμπειρίες των γονέων είναι όμορφο να μεταφέρονται στην επόμενη γενιά, με σκοπό να γνωστοποιηθεί η διαδρομή του καθενός, αλλά μην ξεχνάτε, πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του διαδρομή, που πρέπει να γνωστοποιηθεί και εκείνη!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να προσέχετε και με το καλό να τελειώσετε τις εξετάσεις!

Δέσποινα Πάνου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας M.Sc. Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια EAP

www.almatherapy.gr